Menu seminarie

Lunchvoorstellen – Petit Rouge
Lunch Prijs (in euro)
Duet van heerlijke dagsoep en een frisse salade van gebakken kippenreepjes en yoghurtdressing met fijne kruiden 12
Duet van heerlijke dagsoep en een pasta met scampi’s en seizoensgroentjes   12
Duet van heerlijke dagsoep en een rijke groentenschotel met vegetarische quornblokjes   12

***********
  Prijs (in euro)
Buffet met assortiment charcuterie en rauwkost, verschillende broodsoorten, soep, koffie en water  14
Koude schotel met vis en vlees, brood of frietjes    16
Koud buffet met verschillende vlees- en visgerechten, 4 soorten rauwkost en sausjes (minimum voor 20 personen) 18 p.p.
                                            

Buffet nr 1

  • Soep van de dag
  • 4 soorten rauwkost en sausjes
  • Tomaat garnaal
  • Gestoomde zalmfilet ‘Belle Vue’
  • Gerookte heilbot en makreel
  • Tongrolletjes met een kruidensausje
  • Gevulde eitjes
  • Streekpastei in korstdeeg
  • Varkensgebraad
  • Hamrolletje met asperges
  • Kaasschotel en nagerechtenbuffet

Buffet nr 2

  • Soep van de dag
  • 4 soorten rauwkost en sausjes
  • Tomaat met tonijn
  • Gemarineerde zalm
  • Gerookte sprotfilet en warmgerookte zalm
  • Tongrolletjes met een kruidensausje
  • Gevulde eitjes
  • Parmaham met meloen
  • Roastbeef
  • Kippenboutjes met Thaise saus
  • Kaasschotel en nagerechtenbuffet

Lunch menu
(één menu per groep)
 
1 gang (enkel hoofdgerecht - keuze uit onderstaande lijst)    13 euro p.p.
2 gangen (voorgerecht en hoofdschotel of hoofdschotel en nagerecht –
keuze uit onderstaande lijst)        
16 euro p.p.
3 gangen (voor-, hoofd- en nagerecht – keuze uit onderstaande lijst)      19 euro p.p.

 
Voorgerechten 
  • Rundscarpaccio
  • Slaatje van Blankenbergse visser
  • Slaatje van lauwe geitenkaas met frambozendressing
  • Pastasalade met rivierkreeftjes en spekreepjes
  • Vispastei van coquille en kervel met een limoensausje
  • Tomatensoep met Maredsouskaas
  • Mergpompoensoep met groentensnippers
Hoofdgerechten
Vlees 
  • Steak met groene pepersaus, tuinkers en frietjes
  • Gebakken kippenfilet met een witloofsausje, oventomaat en kroketten
  • Italiaanse gehaktballetjes op de wijze van osso bucco, tagliatelli met pesto
  • Lamskroontje met seizoensgroentjes, rozemarijnsaus en aardappelgratin
 
Vis
  • Duo van Noordzeevis met een Normandische saus, broccoli en hertoginne aardappelen
  • Kabeljauwfilet ‘Petit Rouge’ op een bedje van spinazie en boterbintjes
  • Gebakken zalmfilet met een zachte saffraansaus, groetenratatouille en paëllarijst
  • Schartongfilet met een saus van schelpjes uit Bretagne en fijne groentjes, hertoginne aardappelen
Nagerechten
  • Duo van gebakjes
  • Verse fruitsalade
  • De enige echte ‘Dame Blanche’
  • Chocolademousse van bittere chocolade
  • Koffieparfait
 
Buffet
Uitgebreid koud en warm buffet met kazen en nagerechten
(minimum voor 20 personen)
26 euro p.p.
     
Buffet nr 1
  • Soep van de dag
  • Koude gerechten
  • 4 soorten rauwkost en sausjes
  • Tomaat garnaal
  • Gestoomde zalmfilet ‘Belle Vue’
  • Gerookte heilbot en makreel
  • Tongrolletjes met een kruidensausje
  • Gevulde eitjes
  • Streekpastei in korstdeeg
  • Varkensgebraad
  • Hamrolletje met asperges
 Warme gerechten
  • Kipfilet met champignonsaus
  • Kabeljauwfilet met een sausje met fijne groenten
  • 1 Aardappelbereiding
 
  • Kaasschotel en nagerechtenbuffet
 
Buffet nr 2
  • Soep van de dag
  • Koude gerechten
  • 4 soorten rauwkost en sausjes
  • Tomaat met tonijn
  • Gemarineerde zalm
  • Gerookte sprotfilet en warmgekookte zalm
  • Tongrolletjes met een kruidensausje
  • Gevulde eitjes
  • Parma ham met meloen
  • Roastbeef
  • Kippenboutjes met Thaise saus
 
Warme gerechten
  • Tongrolletjes op Blankenbergse wijze
  • Kalkoentournedos met dragonsaus 
  • 1 Aardappelbereiding
 
  • Kaasschotel en nagerechtenbuffet
 
Gastronomische menu's

Vanaf 31 euro p.p. 

Menu nr 1
  • Kleine hapjes volgens marktaanbod
  • Italiaanse roquettesalade met Bresaola en ricotta
  • Soepje van seizoensgroentjes en boursinkaas
  • Kalfsmedaillon met een groententorentje, sherry roomsaus en spekaardappelen
  • Parfait van speculoos en amaretto
Menu nr 2
  • Kleine hapjes volgens marktaanbod
  • Drie bereidingen van zalm met een zacht mierikswortelsausje
  • Kruidig mosselsoepje
  • Lamskroontje met rozemarijnsaus, op een bedje van smeuïge stoemp van jonge groenten
  • Chocoladefantasie
Menu nr 3
  • Kleine hapjes volgens marktaanbod
  • Tartaar van rode tonijn met een pittige wasbi dressing
  • Waterkerssoepje met rivierkreeftjes
  • Varkenshaasje in een jasje van prosciutto, witlof en aardappeltaartje
  • Mousse van mascarpone en peperkoek
 
Vanaf 37 euro p.p.
 
Menu nr 1
  • Fijnproevershapje
  • Snoepje van gerookte zalm met dille parfum
  • Spiesje van coquille met een coulis van grijze garnalen
  • Tasje met consommé en een fijne groentenbrunoise
  • Grietfilet met blanke botersaus op een bedje van Parijse champignons en ‘robuchon’ aardappelen
  • Chocoladecreatie met sinaasappel
Menu nr 2
  • Fijnproevershapje
  • Degustatie van gerookte rivierpaling en zure room met roomse kervel
  • Lauw half gevuld kwarteltje met truffelaroma
  • Bisque van Zeebrugse garnalen
  • Runderfilet met een sausje van Medocwijn, groentenboeket en aardappelgratin
  • ‘Petite parade’ assortiment van diverse zoetigheden
 Wij staan steeds tot uw beschikking om een menu op maat samen te stellen
 
Aperitiefhapjes ‘Petit Rouge’
 
  Prijs p.p
Assortiment hapjes naar keuze van de chef 3 stuks (1 warm en 2 koude hapjes) 5
Assortiment hapjes naar keuze van de chef 5 stuks (2 warme en 3 koude hapjes)     7
Aperitiefhapje naar eigen keuze 1.70 per stuk

Koude hapjes
 
  • Parmaham met een coulis van Cavaillon
  • Gerookte zalm met gemberdressing
  • Eendemousse met portoparels
  • Carpaccio van rundvlees
  • Bresaola met ricottakaas
  • Klein tomaatje met garnalen
  • Spinkrab met mierikswortel
  • Gerookte paling met een bloemkoolmousse
Warme hapjes
 
  • Mini pizza
  • Mini quiche
  • Kippenboutje met zoetzure saus
  • Scampi ‘Petit Rouge’
  • Mini garnaalkroketjes
  • Paling met tomaat en dragon
 
 
Alle menu’s zijn te bekomen met aangepaste drank formule
  
Formule Prijs in euro
1. Water en koffie tijdens de maaltijd 6.50
2. Water, frisdrank, huiswijn wit en rood en koffie tijdens de maaltijd 14
3. Aperitief 'Petit Rouge', geselecteerde wijnen, frisdrank, bier en koffie tijdens de maaltijd 18.50

 

In de kijker

Brasserie en restaurant

Ontdek de kaart van Petit Rouge. Kom smullen in onze brasserie of in ons restaurant en geniet van een bord vol lokale ingrediënten met een prachtig zicht op zee!

lees meer

Ontdek Blankenberge

Eens je in Petit Rouge bent, liggen de leukste activiteiten binnen handbereik. Op uitstap met de familie, op zoek naar een sportieve uitdaging of eerder cultureel onderbouwd? Ontdek wat je allemaal bij ons in de buurt kan beleven.

lees meer